terug                                                                                                                                                                                                                              
CV van Lieve Geuens
 
 

Lieve Geuens is een lyrische sopraan, geboren te Antwerpen.


Opleidingen

Zij studeerde op het Conservatorium van Utrecht eerst lichte-muziek zang en daarna klassieke zang en sloot beide studies af met een UM (Master). Zij kreeg een cum laude voor veelzijdige expressiviteit.

Lieve volgde lessen bij o.a: Gabriëlle Boré, Eugenie Ditewig, Udo Reinemann, Cora Cannemeijer, Rachel Ann Morgan, Takako Hara, Pedro Paolo Neves.

Lieve heeft een certificaat in de methode van Pahn, is CMT (Master) in EVT, heeft een certificaat in strottenhoofd massage, is bekend met CVT, Alexandertechniek en de methode van Lichtenberg.

Lichte Muziek

Lieve is haar carrière begonnen in de lichte muziek. Zij heeft vaak opgetreden voor radio en tv, en heeft op vele podia gestaan met Braziliaanse- , jazz- en pop-formaties.

Ze heeft songs geschreven die ook door andere artiesten werden vertolkt, heeft meerdere cd’s gemaakt met pop-, jazz- en geïmproviseerde muziek en heeft samengewerkt met o.a. George Moustaki (Parijs), Petula Clark (VS), Mildred Douglas. De Nederlandse popband the Nits droeg, nadat zij jarenlang de backingvocals had geregeld en gezongen, een nummer aan haar op (The Yellow Hotel/Lieve Geuens is waiting in the hall).

Een samenwerking in 2000 met een avantgardistisch jazz-duo (Drum and Tenor) resulteerde in een cd die lovend werd ontvangen door Jazz-Nu (Ned.), Jazz-Journal (Eng.) en Cadans (VS).

Lieve werkt regelmatig met Gregor Theelen wat tot nu toe resulteerde in 2 cd’s met geïmproviseerde muziek die in 2003 en 2006 bij Inua music uitkwamen.

Klassieke muziek

De laatste jaren geeft Lieve vooral opera-concerten en recitals In Europa en soms daarbuiten zoals in Cuba en Atlanta.

In 2016-17 staat (naast de opera-concerten) een concerten-reeks met werk van Franse componisten op het programma.

Lieve heeft in vele opera producties gewerkt in Nederland, België en Frankrijk.

Haar debuut was in 1989 in de opera “Rixt” van Henk Alkema in de rol van “Marieke”. Daarna heeft zij ook met andere Nederlandse en Belgische componisten samen gewerkt w.o. Chiel Meijering en Jurriaan Andriessen. Enkele rollen die zij vertolkt heeft: Pamina en Papagena in Der Zauberflöte (Mozart), Suor Angelica (Puccini), Het zwarte blondje (Jurriaan Andriessen), Bertha in La Poupée de Nuremberg (Adam), Norina in Don Pasquale (Donizetti), Mimi in La Bohème (Puccini)…

Lieve is medeoprichtster en sopraan bij The Dutch opera singers; een ensemble wat sinds 2006 opera-concerten verzorgd. Met het Tosca eet slakken zonder zout project heeft Lieve tot 2014 vele concerten gegeven o.a. in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland, verder is zij na haar studie 10 jaar verbonden geweest aan het koor van de Nederlandse opera(1996-2006).

Ook liederen recitals behoren tot haar repertoire. Zij heeft met name Frans en Duits repertoire gezongen. In 2012/13 heeft zij onderzoek gedaan naar het werk van de Belgische componist Martin Lunssens en concerten gegeven met zijn werk.

Tot het oratorium-repertoire behoren o.a.: De Johannes- en de Matthäus Passion (Bach), De Messiah (Händel), Die Schöpfung (Haydn), Messe Solennelle (Rossini).

Overige theatervoorstellingen
zijn o.a.: Een Frank Zappa project met het Amsterdamse saxofoon kwartet in 1993, een tour met Hans Liberg in Wenen en London in 1999, “De Invitatie” een mini-opera van Henk Alkema en Guido de Wijs in 2007-2009 en de kinderopera “Marguerite” door Lieve zelf geproduceerd en uitgevoerd met klein ensemble in 2008-2010.

Docerend

Lieve doceerde van 1995- 2009 aan het Conservatorium van Utrecht en doceert sinds 2008 als techniek-docente bij het Jazz-department aan het Conservatorium van Amsterdam.

top

klik hier voor printversie:
PDF
 

 
terug                                                                                                                                                                                                                                                                                                
web